Vijandige Turkse supporters, Sneijder weet als geen ander hoe het is. De haat en nijd is bijna nergens zo groot als in Turkije, dus weet de middelvelder van Oranje wat zijn ploeg te wachten staat zondagavond in Konya.

“Ik weet dus wat ons te wachten staat”, zei Sneijder zaterdag. “We moeten de rust bewaren, zorgen dat we ons niet gek laten maken. Dat heb ik de jongens al verteld.”

Sneijder praat verder: “Het blijft gewoon een wedstrijd zoals alle andere. Ik vind het wel leuk om in Konya te spelen. Dit is een mooi stadion.” Extra leuk is het feit dat Sneijder vorige week in de competitie nog twee keer scoorde in dit stadion.

Blind sluit zich bij de woorden van Sneijder aan: “Een heksenketel kan wat doen met een jonge speler. Turkije speelt op emotie. Dat vraagt aan onze kant om organisatie en overleg. We moeten de controle zien te krijgen. Daar zijn we zeker toe in staat.”

De kans is groot dat Sneijder zondag aanvoerder van Oranje is als vervanger van Arjen Robben. Reserve-aanvoerder Robin van Persie zal zeer waarschijnlijk niet in de basis staan.