Het Nederlands elftal speelt vanavond om 20.45 uur de thuiswedstrijd tegen Tsjechië. De opdracht is duidelijk, winnen! Helaas heeft Oranje dan echter nog steeds geen zekerheid van de play-offs. Ook in Turkije moet er een positieve uitslag komen voor Oranje, waar de Turken moeten verliezen van IJsland.

Hoe het zo ver heeft kunnen komen dat we nu afhankelijk zijn van verlies van de Turken is de grote vraag. Oranje heeft deze kwalificatie teveel weggegeven en op verkeerde momenten tegengoals om de oren gekregen. Onder meer tegen IJsland werd twee keer verloren en ook tegen de Turken werd slechts één punt in twee duels gepakt.

Vanavond vecht de equipe van Danny Blind voor de laatste kans waarbij een overwinning op de Tsjechen geëist is. Blind zal bijna dezelfde elf spelers het veld in sturen als tegen Kazachstan afgelopen zaterdag. Alleen doelman Tim Krul zal ontbreken en vervangen worden door Jeroen Zoet. Krul scheurde de voorste kruisband van z’n linkerknie en is de rest van het seizoen uitgeschakeld.

De opstelling van Oranje: Cillessen; Tete, Bruma, Van Dijk en Riedewald; Blind, Wijnaldum en Sneijder; El Ghazi, Huntelaar en Memphis.

Lees hier de feiten van Nederland – Tsjechië op een rijtje:

Wedstrijdfeiten
Tegenstander: Tsjechië

Rubriek: Aanloop EK 2016
Wedstrijdtype: Kwalificatiewedstrijd
Wedstrijddatum: 13 oktober 2015
Aanvang wedstrijd: 20:45 uur
Plaats: Amsterdam Arena, Amsterdam
Uitzending: NPO 3 (NOS) om 20:00 uur