Arjen Robben meldde zich maandagochtend weer bij de selectie van het Nederlands elftal. De aanvoerder van Oranje ontbrak in de cruciale fase bij Oranje, maar is nu weer terug. Hij weet echter nog niet of hij ook weer zal spelen.

“Dat moeten we nog even bekijken”, zei de aanvoerder.”Ik voel me fit, het zou kunnen. Maar ik kan er ook eentje spelen. Ik wil gewoon voor een langere periode fit blijven. Dus we moeten kijken wat verstandig is. Ik vind het wel heel belangrijk om erbij te zijn. Er zal rond deze interlands ook gesproken worden.”

Robben wil met Oranje de lijn omhoog snel weer terugvinden. “We missen een EK in Frankrijk. Ik voel die pijn waarschijnlijk totdat het EK is afgelopen. Dat had een heel mooi toernooi moeten worden.”

Over het ontbreken van Van Persie wil Robben het niet hebben. “Dat beslist de bondscoach. Het is een beetje flauw omdat nu aan mij te vragen. Als ik daar iets van zou vinden, dan doe ik dat binnenskamers. Ik heb Robin niet gebeld, maar heb wel een berichtje naar hem gestuurd.”

De aanvoerder vind Van Persie in elk geval nog altijd een geweldige spelen: “Hij heeft 101 interlands gespeeld en vijftig keer gescoord. Hij is alltime topscorer. Als hij helemaal fit is, dan heeft Robin zeker meerwaarde. Waar hebben we het over?”