Vanavond staat voor het Nederlands elftal de oefenwedstrijd tegen Duitsland op het programma. De wedstrijd begint om 20:45 en wordt gespeeld in Hanover. Het duel wordt overschaduwd door de gebeurtenissen in Parijs van afgelopen week. Het Duitse elftal moest vrijdag noodgedwongen de nacht doorbrengen in het stadion omdat de situatie buiten het stadion niet veilig was. De spelers van Duitsland hebben echter besloten dat de wedstrijd van vanavond door moest gaan.

Nederland en Duitsland troffen elkaar in totaal 40 keer eerder en deze balans is in het voordeel van Duitsland. Zij wonnen namelijk 15 keer, 10 keer wist Nederland te winnen en 15 keer eindigde het in een gelijkspel. De laatste ontmoeting dateert van 2012 en eindigde in een gelijkspel.

Het Nederlands elftal wist vrijdag nog met 2-3 te winnen van Wales. Arjen Robben scoorde twee keer in deze wedstrijd en Bas Dost was verantwoordelijk voor het andere doelpunt. Nederland speelde die wedstrijd in een 5-3-2 opstelling. Met deze opstelling werd Nederland onder Louis van Gaal derde op het afgelopen WK.

Bij Duitsland ontbreken er nogal wat spelers. Zo zijn Bastian Schweinsteiger, Lukas Podolski, Manuel Neuer, Jérôme Boateng, Jonas Hector en Leroy Sané er niet bij.  Neuer, Podolski en Schweinsteiger krijgen allemaal rust. Boateng en Hector zijn geblesseerd. Door de afwezigheid van het zestal blijven er nog maar achttien spelers over in de selectie van Duitsland.

Bij Oranje ontbreekt sterspeler Arjen Robben, omdat hij heeft besloten alleen de wedstrijd tegen Wales te spelen. Het lijkt erop dat Memphis Depay zijn plaats zal gaan overnemen. Daarnaast zijn Bazoer, Van Dijk en Elia gebleseerd afgehaakt. Locadia is opgeroepen als vervanger voor de geblesseerde Elia en Veltman zal waarschijnlijk de positie van Van Dijk overnemen.