Het is een beetje pijnlijk, maar de eerste wedstrijd die er voor Oranje echt toe doet vindt pas plaats in september 2016. De WK-kwalificatie belooft een loodzware bevalling te worden, met Frankrijk en Zweden als groepstegenstanders. Althans, dat geluid hoor je voortdurend. Maar valt het niet een klein beetje mee? Hier vijf redenen waarom WK-plaatsing een makkie wordt!

5. Gemakkelijke poule

Gemakkelijke poule? We moeten tegen Frankrijk en Zweden! Klopt, maar daar zijn we banger voor dan nodig is. Frankrijk heeft fantastische spelers, maar komt de laatste jaren vooral in het nieuws met schandalen. Zweden draait vooral om Zlatan, maar het is sterk de vraag of hij er na het EK nog bij is. Daarbij zijn Bulgarije, Luxemburg en Wit-Rusland landen waar Oranje altijd van moet winnen.

5 redenen waarom WK-kwalificatie een makkie wordt: makkelijke poule

© FIFA

4. Geen EK-moeheid

Twee van de vijf teams die we in de WK-kwalificatie treffen heeft na de zomer een EK achter de rug. Oranje helaas niet, maar dat is een voordeel. Teams die er net een groot eindtoernooi op hebben zitten, doen het tradioneel matig in de interlands die daarop volgen. Zweden is begin september de eerste tegenstander, dus Oranje kan meteen een belangrijke stap zetten naar het WK.

5 redenen waarom WK-kwalificatie een makkie wordt: makkelijke poule

© Pro Shots

3. Het talent laat zich zien

5 redenen waarom WK-kwalificatie een makkie wordt: het talent laat zich zien

© Pro Shots

We gaven in ons Oranje van de toekomst al een glimp van enkele talenten om onze hoop op te vestigen. Veel van die spelers kregen in de EK-kwalificatie hun eerste kans, maar zijn in de WK-kwalificatie hopelijk gewend aan het grote Oranje. En dat gaat zich uitbetalen!

2. Robben is terug

5 redenen waarom WK-kwalificatie een makkie wordt: Robben is terug

© Pro Shots

Het wordt waarschijnlijk zijn laatste kans om te shinen en dat laat onze steraanvaller zich geen twee keer zeggen. De eerste WK-kwalificatiewedstrijd is gelijk een hele belangrijke: tegen Zweden. Dat is op 9 september en het lijkt zo vroeg in het seizoen onwaarschijnlijk dat Robben dan geblesseerd is.

1. Het zit eindelijk weer mee

5 redenen waarom WK-kwalificatie een makkie wordt: het zit eindelijk mee

© Pro Shots

Laten we wel zijn: het zat ons de afgelopen twee jaar niet mee. Een deel van het falen in de EK-kwalificatie is te wijten aan matige tactische keuzes en gebrek aan kwaliteit, maar wat als Daryl Janmaat die bal tegen Tsjechië niet in eigen doel had gekopt? Of Robben Nederland – IJsland gewoon had kunnen afmaken? Het Nederlands elftal heeft volgend jaar de wind weer mee!