Voorafgaand aan de wedstrijd werd er één minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslagen in Brussel. Om 20:53 uur trapte Oranje af in de Johan Cruijff arena.

In de eerste helft was te merken waarom Nederland dit jaar niet naar het EK in Frankrijk gaat. Al na zes minuten lag de bal er namelijk in, al gebeurde dat via een vrije trap van Griezmann. Nog voordat Oranje wakker geschud was, maakte Giroud er 0-2 van. Ook na de minuut staande ovatie voor Johan Cruijff was Frankrijk oppermachtig.

Na rust was Oranje een stuk sterker en dit had waarschijnlijk te maken met de tactische wijzigingen van bondscoach Blind. Al snel was het De Jong die (met de hand) scoorde op aangeven van Memphis. Vervolgens kreeg Klaassen meerdere kansen op de gelijkmaker, maar de Ajax-aanvoerder kreeg de bal er niet in. Uiteindelijk was het Afellay die vier minuten voor tijd scoorde, maar al snel daarna zorgde Matuidi voor de 2-3 eindstand.

De opstelling van Oranje:

Cillessen; Veltman, Bruma, Van Dijk, Blind, Willems; Clasie, Klaassen, Sneijder; Promes, De Jong

De opstelling van Frankrijk:

Mandanda; Jallet, Koscielny, Varane, Evra; Diarra, Matuidi, Pogba; Payet, Giroud, Griezmann

De volgende wedstrijd van Oranje is Engeland – Nederland, aanstaande dinsdag op Wembley!