© UEFAKeeper Maarten Stekelenburg is tevreden met de nieuwe EK-bal Tango 12. Volgens de keeper is de bal stukken beter dan die van twee jaar geleden tijdens het WK in Zuid-Afrika, de Jabulani.  “Deze bal is beter dan die van twee jaar geleden op het WK. Er zit nog wel een beetje een zwabber in, maar niet meer zoals voorheen. Hier lijkt wat meer leer in te zitten dan de vorige keer”, vertelde Stekelenburg tegen ANP.

Bij voorgaande toernooien waren veel keepers kritisch op de ballen. Stekelenburg relativeert dat gegeven: “Ach, je doet er toch niets aan. Ik laat me sowieso niet zo snel verrassen. Ik vind het een goede bal. We zullen het er mee moeten doen.”

De doelman van Oranje is blij dat hij tijdig fit is voor het EK. Het zag er niet geweldig uit zegt de doelman: “Het heeft er niet heel goed uitgezien wat betreft mijn EK-deelname. In de laatste wedstrijd voor de winterstop liep ik die schouderblessure op. Vlak voor tijd pakte ik een bal links achter me. Daarbij schoot het in mijn schouder. De pijn werd daarna steeds erger. Toch ben ik maar door- en doorgegaan, steeds met pijnstillers. Op een gegeven moment houdt het echter op. Het ging ten koste van mijn spel en dat had ik er niet voor over.”

Misschien is hij ook wel iets te lang doorgegaan omdat hij niet toe wilde geven aan de pijn in de schouder: “Ik was nieuw en wilde niet meteen stoppen. Bovendien was Bogdan Lobont geblesseerd, dus zo veel andere opties waren er niet. Achteraf is het makkelijk te zeggen dat ik eerder had moeten stoppen. Ik heb er ook geen spijt van. Maar op een bepaald moment kon ik zelfs bijna niet meer trainen.”

In april gaf hij toe en stopte hij: “Voor mij was het seizoen toen afgelopen. Ik heb contact opgenomen met de dokteren van de KNVB. Zij hebben me meegenomen naar Zeist, met als doel me fit te krijgen voor het EK. Binnen een week ging het gelukkig zodanig beter dat ik daar wel positief over was. Nu gaat het heel goed, ik heb er bijna geen last meer van.”