Davy Klaassen ontbrak dinsdagavond op Wembley door een knieblessure. De middenvelder was niet de enige speler die afhaakte voor Oranje, maar toch wist de ploeg van Danny Blind te winnen van Engeland.

Klaassen hoopt in september gewoon weer aan te haken bij het Nederlands elftal als de kwalificatiereeks voor het WK 2018 begint. De Ajacied zou dan ook graag de sterspelers van Oranje erbij willen hebben.

Het ontbreken van spelers als Wesley Sneijder en Arjen Robben is een flink gemis volgens Klaassen. “Wesley en Arjen zijn spelers met uitzonderlijke kwaliteiten. Die mis je dus altijd als ze er niet bij kunnen zijn”, aldus de middenvelder tegen Voetbal International.

De aanvoerder van Ajax heeft daarnaast nog een goed woordje over voor Sneijder: “Hij weet altijd precies waar hij staat op het veld ten opzichte van ploeggenoten en tegenstanders. Daarnaast is Wesley samen met Arjen degene die zich het meest bezighoudt met het aansturen en coachen van de ploeg: zowel op het veld als in de kleedkamer.”

In september begint de kwalificatiereeks voor het WK en staan de wedstrijden tegen Zweden, Wit-Rusland en Frankrijk op het programma. ‘Hopelijk met Arjen en Wesley er weer bij. Spelers met zulke klasse hebben we hard nodig”, meent Klaassen.