Kevin Strootman had twee jaar lang last van blessureleed, maar de middenvelder is nu eindelijk hersteld. Begin mei maakte hij zijn rentree bij AS Roma en deze week mocht hij zich eindelijk weer bij Oranje melden.

“Ik heb moeilijke momenten gehad”, erkent Strootman in gesprek met de NOS. “Soms vraag je je af of het wel gaat lukken om terug te komen en je oude niveau te halen. Als een training niet goed gaat bijvoorbeeld, of als je met de beloften traint en zelfs dan moeite hebt met het niveau.”

De middenvelder was mentaal echter niet stuk te krijgen. “Ik had focus en een doel. Ik wilde zowel bij Roma als bij het Nederlands elftal terugkeren. Na de blessures werd de drang nog groter om iedereen te laten zien dat ik toch weer mijn oude niveau kon halen.”

“Ik ben heel blij dat ik nu bij het Nederlands elftal zit. Ik zie het als een bonus”, aldus Strootman. De doktoren hebben de middenvelder geheel fit verklaard en de eerste wedstrijden verliepen goed, maar de knie zal nooit helemaal uit zijn gedachten verdwijnen.

Strootman weet dat zijn knie altijd zijn achilleshiel zal blijven en dus past hij zijn speelstijl ‘in details’ aan. “Af en toe moet ik misschien iets slimmer zijn, geen onnodig risico opzoeken. Maar de duels zal ik nooit schuwen”, besluit Strootman.