Iedereen bij Oranje is blij dat Kevin Strootman weer terug is bij de selectie. Ook verdediger Ron Vlaar is content met de terugkeer van Strootman, die ongeveer hetzelfde meemaakte als hijzelf enkele jaren geleden. Behalve hen zijn ook Marco van Ginkel en Joël Veltman extra zuinig op hun knieën, omdat zij in het verleden ook een flinke blessure hadden.

“Het is hartstikke mooi om te zien dat Kevin er weer staat. Hij is een speler met kwaliteiten die wij op dit moment nodig hebben, omdat hij zijn voetballende vermogen met een ongelooflijke winnaarsmentaliteit combineert”, zegt Vlaar.

Ook van Ginkel heeft met een zware blessure aan zijn knie gekampt. “Tijdens zijn revalidatie heb ik wel met Kevin ge-appt, maar uiteindelijk verwatert dat contact wel iets. Hij is er veel langer uit geweest dan ik met mijn kruisbandblessure, dus ik vind het superknap dat hij zo sterk terugkeert”, aldus de middenvelder.

“In de sportschool keek ik vanochtend nog en zag ik Joël Veltman, Kevin en Ron, allemaal jongens die net als ik een knieblessure hebben gehad. Na knieletsel moet je niet alleen extra zuinig op je lijf zijn, maar ook allerlei oefeningen doen om herhaling te voorkomen, besluit Van Ginkel tegenover de Telegraaf.