Kevin Strootman baalt nog altijd dat Nederland het EK is misgelopen. “Ik kom net terug van een zware knieblessure en voel me steeds beter en sterker worden”, zo begint de middenvelder in De Telegraaf.

“Nu moet ik op vakantie terwijl doorspelen beter zou zijn om mijn ritme en vorm terug te krijgen”, aldus Strootman, die niet thuisblijft voor de wedstrijden in Frankrijk.

“Is er een mooie wedstrijd dan zal ik de televisie misschien aanzetten. De wedstrijden van Zweden en Frankrijk krijgen we na de vakantie wel te zien als we met Oranje verzamelen voor de kwalificatieduels.”

“Komen ze dan voorbij dan kijk ik wel, maar het belangrijkste voor mij is dat we het seizoen met het Nederlands elftal op een positieve manier hebben afgesloten. Dat geeft vertrouwen voor de tijd na het EK in Frankrijk”, vertelt de middenvelder.

De afgelopen duels bieden echter geen garantie en dat weet Strootman maar al te goed: “Als we met 5-0 van Oostenrijk hadden verloren, hadden we in september ook in Zweden kunnen winnen.”