Danny Blind toonde zich zeer tevreden met het voetbal dat het Nederlands elftal vanavond op de mat legde, maar baalt dat Oranje de vele kansen niet omzette in doelpunten.

“Als je hier 1-3 of 1-4 wint is dat een normale uitslag, gezien de verhoudingen”, aldus de bondscoach tegenover de NOS. “We hebben een goede wedstrijd gespeeld. De Zweden waren beperkt en leefden van spelhervattingen.”

Blind zag Strootman aan het einde van de eerste helft blunderen, waardoor het matige Zweden via een mooie stift van Marcus Berg toch op voorsprong kwam. “Ik heb het er niet met hem over gehad”, zegt Blind daarover. “Hij zat er zelf al genoeg mee. Dat gebeurt en het is een domper.”

De keuzeheer was uiteraard blij met de gelijkmaker van Sneijder, maar vervolgt: “Je vergeet jezelf te belonen. Een essentieel onderdeel van voetbal is scoren en als je dan elf goede kansen krijgt doe je jezelf tekort. Frankrijk speelt gelijk en we hadden hier drie punten kunnen hebben. De groep zit stuk, want die beseft dat het twee punten verliest.”