Kevin Strootman was gisteravond glashelder voor de camera’s van de NOS: het gelijkspel van Nederland tegen Zweden was enkel en alleen hem te verwijten. “Dankzij mij verliezen we twee punten”, sprak de middenvelder.

Strootman kreeg net voor de 16 de bal niet onder controle en daar kon Marcus Berg van profiteren. De voormalig PSV’er verschalkte Jeroen Zoet met een mooie stift. “Een ongelofelijke blunder”, zei Strootman. “Ik weet niet wat ik daar deed, maar ik ben als enige verantwoordelijk dat we twee punten hebben verloren.”

Ondanks de vele gemiste kansen vond Strootman niet dat de schuld van het gelijkspel bij iemand anders dan hem gelegd kan worden. “In zo’n belangrijke wedstrijd doe je dat het team aan”, aldus de middenvelder. “Ik ben blij dat we nog 1-1 maken, maar de reden dat we twee punten hebben verloren is mijn schuld.”

Hij vervolgde: “We hebben geen kans weggegeven op die fout van mij na en dan had je hier gewoon 1-0 gewonnen. Natuurlijk heb je kansen en dan hoop je dat zo’n fout wordt weggespeeld door de 2-1 te maken. Het is hartstikke zonde dat de goal van Dost wordt afgekeurd, want de ploeg heeft er keihard aan gewerkt.”