Journalisten Hugo Borst en Koert Westerman hebben genoten van het Nederlands elftal, zo laten ze in hun wekelijkse YouTube-item weten. Het duo ergert zich dood aan de kritische manier waarop Oranje in de kranten is benaderd, na het teleurstellende (en onterechte) gelijkspel tegen Zweden.

“De zuinigheid. Wat een zuinigheid”, steekt Borst van wal. “Ik heb me kostelijk vermaakt met het Nederlands elftal. Sterker nog: ik was trots op het Nederlands elftal. Lekker aanvallend voetbal, hoge balsnelheid. Dat we pech hebben weten we al een tijdje.”

Zelfs Strootman, die met een enorme blunder de 0-1 achterstand inluidde, kan het niet fout doen bij Borst: “Dat was één fout. Hij heeft drie keer iemand voor de keeper gezet!”

Westerman en Borst steken met name de loftrompet over Wesley Sneijder. “Hij ging alle duels aan; voorin, achterin. Inworpen, vrije trappen”, prijst Westerman.

“Ongelofelijk”, beaamt Borst, die het zelfs een beetje verdacht vindt dat de kleine middenvelder zo energiek speelde. “Hij speelde eigenlijk alsof het zijn laatste interland was. Een diepe buiging voor Sneijder.”