Quincy Promes laat zich de laatste tijd steeds meer zien, zowel bij zijn club Spartak Moskou als bij het Nederlands elftal. In Oranje kreeg hij tijdens de laatste interlands de lastige taak om sterspeler Arjen Robben te vervangen. Een onmogelijke taak, aldus Promes.

“Niemand kan Robben vervangen. Maar we hebben genoeg talent in huis om het op te vangen met Memphis Depay, Luciano Narsingh, Steven Berghuis en ik”, zegt Promes op de website van wereldvoetbalbond FIFA. “We hebben een nieuwe, talentvolle groep en er heerst een goede sfeer in het team.”

Bij zijn club Spartak Moskou is Promes sinds de zomer van 2014, toen hij de overstap maakte van FC Twente naar de Russische topclub, steeds belangrijker. Hij maakte tot dusver 34 treffers in 69 officiële wedstrijd voor zijn club. Tijd voor dezelfde stappen in Oranje, zo vindt hij zelf: “Het is nu tijd voor mij om voor Oranje net zo belangrijk te worden als voor mijn club. Ik denk dat de Nederlandse fans dat ook verwachten.”

Die laatste stap moet hij maken om een topspeler te worden. “Dat wil ik worden. Ik heb het tot international geschopt en ik ben nu een van de steunpilaren van mijn club. Mijn doelen zijn: prijzen pakken met Spartak en het WK 2018 halen in Rusland. Dat laatste zou geweldig zijn, want Rusland voelt voor mij als een thuis. Er zijn veel stereotypes over dit land, maar iedereen die ik heb uitgenodigd om het met eigen ogen te zien wil weer terug. Dat zegt genoeg’, aldus Promes.