Het is de vraag die heel Nederland bezighoudt: is Arjen Robben inzetbaar voor de belangrijke kwalificatiewedstrijden tegen Wit-Rusland en Frankrijk?

Ook Wesley Sneijder hoopt van harte dat zijn mede-routinier van de partij is en zegt voor de camera’s van de NOS dat hij contact heeft met de aanvaller. “Ik heb hem toevallig net een appje gestuurd”, wil de Oranje-aanvoerder daarover kwijt. “Dus ik zal zo eens kijken wat het antwoord is.”

De middenvelder kent als geen ander de kracht van Robben en vindt dat hij vooral tegen Wit-Rusland van grote waarde kan zijn. “Zij spelen eigenlijk zoals Zweden. Veel mensen achter de bal, ruimtes klein maken, compact”, legt hij uit. “Dan heb je spelers nodig die vanuit het niets iets kunnen doen. En daar is Robben geniaal in. Dus ik hoop dat hij er in de eerste wedstrijd al bij is.”

Als Robben naar Nederland komt, acht Sneijder de kans klein dat hij volledig inzetbaar is tegen Wit-Rusland en Frankrijk. “Het zou gek zijn als hij een hele wedstrijd kan spelen, daar gaan we niet vanuit. Ik hoop dat hij vanaf het begin volle bak kan, maar dat lijkt me te veel van het goede.”

Sneijder kampt zelf ook met kleine pijntjes, maar hoopt op tijd fit te zijn voor het duel tegen Wit-Rusland.