Meer dan een jaar was Stefan de Vrij er niet bij als de selectie van het Nederlands elftal verzamelde, maar afgelopen maandag mocht hij zich weer in Noordwijk melden.Dar bereidt hij zich met Oranje voor op de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Wit-Rusland en Frankrijk.

De Vrij heeft er weer zin in: “Ik ben terug”, zei hij tegenover de NOS. “Ik ben heel blij om hier weer te zijn en het is fijn om weer tussen de jongens op het veld te staan. Oranje blijft altijd bijzonder, dat was ook voor mijn blessure al zo, maar nu is het extra leuk om er weer te zijn.”

De Vrij kijkt terug op zijn blessure, die hij vorig jaar in september tegen IJsland opliep: “Die dingen gebeuren, dat hoort nu eenmaal bij het voetbal. Ik ben altijd positief gebleven. Het was een stap terug om vervolgens nu twee of drie stappen vooruit te kunnen maken. Ik voel me fysiek heel goed en sterk, misschien wel beter dan voor mijn knieblessure.”

De Vrij hoopt direct te kunnen helpen in Oranje: “Ik ben beschikbaar, daarom ben ik hier. Bij Lazio heb ik alles gespeeld en fysiek zijn er geen problemen meer. Ik ben terug en ik voel me fit genoeg om te spelen.”