Eindelijk is hij dan écht terug bij het Nederlands elftal. Kevin Strootman miste twee toernooien maar wil er nu alles aan doen om met Oranje naar het WK 2018 te gaan. De middenvelder van AS Roma begint zijn topvorm weer te benaderen en heeft zijn vaste plek op het middenveld van Oranje heroverd.

Strootman is zich bewust van zijn eigen kwaliteit en benadrukt dat ook: “Ik ben niet iemand die vijf man passeert en daarna de bal in de kruising schiet. Helaas niet. Ik moet het van andere kwaliteiten hebben, speel zelf beter als het team goed speelt. Ik wil wel een voortrekker zijn, maar dan zonder grote woorden. Ik wil voorop gaan in de strijd, in het willen winnen, in het alles willen doen voor het team. Dát zit diep in me.”

Aanvoerder van Oranje hoeft hij voorlopig echter niet te worden, zo zegt hij tegen het AD: “Weet je wel wat dat dan betekent? Dat Arjen nog steeds geblesseerd zou zijn. Dat Wesley er ook niet is. Nou, lekker, daar zou je mij op dat moment dan niet blij mee maken. Dat zou niet goed zijn voor Oranje en dús ook niet goed voor mij. Nee hoor, laat het nog maar een tijdje blijven bij een rol als derde aanvoerder achter die twee.”