Volgens analist Pierre van Hooijdonk hoeft Oranje vanavond absoluut niet bang te zijn, als de ploeg van Danny Blind het opneemt tegen Frankrijk. “Ik heb, met het EK nog vers op het netvlies gebrand, wedstrijden van het Franse elftal tegen Wit-Rusland en Bulgarije teruggekeken. Tot de wedstrijd tegen Bulgarije vond ik ze best wel tegenvallen”,aldus Van Hooijdonk tegen NUsport.

Van Hooijdonk vond de tegenstander van Oranje afgelopen vrijdag echter wel sterk spelen: “Dan is het ook wel een heel aardig elftal. Ze hebben nu de juiste manier van spelen te pakken, dat hadden ze niet tijdens het EK, vond ik. Het duo Kevin Gameiro-Antoine Griezmann is erg goed. Het is bij hen moeilijk om te zeggen in welke speelstijl ze precies voetballen.” Vooral Griezmann is een speler om rekening mee te houden: “Hij speelt naast de spits, achter de spits, op links, op rechts. Dat maakt het zo ontzettend lastig voor de tegenstander.”

De voormalig spits van Oranje vindt echter niet dat Nederland zich aan Frankrijk moet aanpassen. “Oranje moet hetzelfde proberen te voetballen als tegen Wit-Rusland, dus met vier verdedigers. De backs zullen tegen de Fransen natuurlijk wel meer verdedigend werk moeten verrichten. Het staat nu al een stuk beter en dat geeft de spelers ook vertrouwen. De defensie staat momenteel niet te boek als het betrouwbaarste deel van het elftal. Die moet je nu niet opzadelen met een extra man in de verdediging. Dan zou je een grote gok nemen.”

Van Hooijdonk heeft vertrouwen in het elftal van Blind: “Ik vond het tegen Zweden al goed en tegen Wit-Rusland bij vlagen echt prima. Die credits moeten echt aan Blind worden gegeven. Hij is in een storm overeind gebleven. Dat vind ik knap, want menigeen wilde zijn hoofd eraf hakken.”

Het duel Nederland – Frankrijk staat vanavond om 20.45 uur in de Amsterdam ArenA op het programma.