Over enkele uren trapt het Nederlands elftal af in het Stade Josy Barthel voor een belangrijk kwalificatieduel tegen Luxemburg. De opponent van vanavond staat met slechts één punt onderaan in groep A. Aanleiding voor bondscoach Danny Blind om met een zeer aanvallende formatie te starten: ”Zij zullen het spel aan ons laten en daar heb ik mijn formatie dan ook op aangepast. Het is 4-3-3 en inderdaad zijn de middenvelders ook aanvallend ingesteld.”

In deze aanvallende opstelling ruimt Blind een plek in voor PSV’er Bart Ramselaar, die volgens diverse media zijn debuut gaat maken in de basis voor Oranje. Een overzicht van de mogelijke opstelling vind je hier. Daarnaast keert Arjen Robben terug bij het Nederlands elftal. De 32-jarige aanvaller maakt vanavond precies na één jaar afwezigheid zijn rentree.

copyright-proshots-1428492

Pro Shots / Stanley Gontha

De onderlinge resultaten tussen beide landen zijn uiteraard in het voordeel van Oranje. Van de zestien gespeelde wedstrijden won Nederland er dertien. Slechts twee maal werd er verloren. Sinds de laatste overwinning van Luxemburg op Nederland stonden de landen nog zeven maal tegenover elkaar. Al deze wedstrijden werden gewonnen door Nederland met in totaal 31 doelpunten voor en nul(!) tegen.

Verder zit het Luxemburg ook niet mee. De ploeg won slechts twee van de laatste 25 wedstrijden en zag een aantal spelers naar aanloop van dit duel vanwege blessures afhaken. Aurélien Joachim, Christopher Martins, Lars Gerson en Anthony Moris zijn allemaal niet beschikbaar voor bondscoach Luc Holtz. Ook Dirk Carlson mist het duel vanwege een schorsing.

Het is dan ook geen wonder dat het Oranje-kamp vol gaat voor de overwinning. Jeffrey Bruma sprak al van ‘verpletteren’ en ook Arjen Robben spreekt duidelijke woorden: ”Het klinkt misschien gek, maar ik vind dat we op voorhand niet tevreden mogen zijn met 1-0 of 2-0. Het gaat in de eerste plaats om winnen, klaar uit. Maar ik ben wel van mening dat we daarheen moeten gaan met als instelling: erop en erover. Knallen met z’n allen.”