Als het aan voormalig bondscoach Dick Advocaat ligt dan keert Robin van Persie bij de aankomende interlands van Oranje terug in de selectie van bondscoach Danny Blind. Van Persie steekt al weken in goede vorm bij zijn club Fenerbahçe en dat is volgens zijn coach een rede voor een terugkeer in het shirt van Oranje.

Van Persie was afgelopen zondag tijdens het duel met Galatasaray ook weer de grote man bij Fenerbahçe. De spits maakte twee doelpunten en bevestigde daarmee nogmaals zijn goede vorm.

‘Robin doet het geweldig. Hij speelt goed en hij scoort en wij hebben nu vijf duels achter elkaar gewonnen’, zegt Advocaat tegen VI. ‘Ik snap de vraag of hij terug moet in Oranje. Van een afstand vind ik niet dat zoiets aan mij is. Maar na de wedstrijd tegen Galatasaray die we met 2-0 wonnen door twee goals van Robin, heb ik wel tegen hem gezegd dat Oranje nu de volgende stap moet zijn.’

De eerstvolgende duels van Oranje zijn in maart het WK-kwalificatieduel tegen Bulgarije(25 maart) en het oefenduel met Italië(28 maart).