Door een aantal prima kwalificatieresultaten heeft Nederland alle kans om in 2017 een ticket voor het WK te bemachtigen. Wij kijken vandaag naar de aanval waarmee we in Rusland zullen aantreden.

Dat deden we eerder deze week al met de Oranje-verdediging en het Oranje-middenveld, maar wie treden in 2018 in de voetsporen van grootheden als Robin van Persie en Klaas Jan Huntelaar? Dit is onze voorspelling!

Oranje-aanval

Op rechts

Robben schrikt van dramatisch Oranje

© Pro Shots

Arjen Robben (FC Bayern München)

Hij gaf al aan door te willen tot het WK in Rusland. Lukt het de Groninger om ons nog een keer op sleeptouw te nemen of wordt het tijd voor de jonge garde?

Anwar El Ghazi (Ajax)

El Ghazi kende onder Peter Bosz een valse start bij de recordkampioen van Nederland, echter is de technisch begaafde aanvaller weer helemaal opgebloeid. Met zijn fysieke gesteldheid, snelheid en doelgerichtheid is Anwar El Ghazi topfavoriet voor deze stek.

En misschien ook: Luciano Narsingh (PSV), Steven Berghuis (Feyenoord/Watford), Jens Toornstra (Feyenoord), Ricardo Kishna (Lazio)

In de spits

Vincent Janssen (Tottenham Hotspur) 

Vincent Janssen kopt Oranje op voorsprong

© Pro Shots

De voormalig topscorer van de Eredivisie gaat sinds zijn overstap naar de Premier League door een lastige periode. Janssen scoorde dit seizoen in competitieverband pas één keer voor de Spurs en mede daardoor zit hij regelmatig op de reservebank.  Echter heeft Janssen – bij zowel het Nederlands elftal als bij AZ – laten zien te beschikken over uitzonderlijke kwaliteiten, die ons Robin van Persie misschien wel kunnen laten vergeten.

Luuk de Jong

Ook Luuk heeft dit seizoen moeite met scoren. Tot dusver maakte de boomlange spits pas vier doelpunten. Echter bewees Luuk veelvuldig dat hij zeker een optie kan zijn in de punt van Oranje.

En misschien ook: Bas Dost (Sporting Lissabon), Jürgen Locadia (PSV), Ricky van Wolfswinkel (Vitesse), Wout Weghorst (AZ)

Op links

Quincy Promes scoort eerste doelpunt tegen Wit-Rusland

Quincy Promes

Een andere optie is Quincy Promes, die in Rusland vorig seizoen met achttien treffers topscorer werd. Ook dit seizoen heeft de rappe vleugelaanvaller al vijf maal het net weten te vinden.

Memphis Depay (Manchester United)

Het toptalent van Nederlandse bodem verkeert nog altijd in een vormcrisis onder Mourinho. Gelukkig biedt – als we de berichten moeten geloven – Koeman hem in januari een uitweg.