Fred Grim zal nog twee duels de eindverantwoordelijke zijn op de bank bij het Nederlands elftal. Bij afwezigheid van Dick Advocaat en Ruud Gullit, die pas op 6 juni aansluiten, zal Grim de honneurs waarnemen tijdens de oefenduels met Marokko en Ivoorkust.

“Natuurlijk is dit heel apart en iets wat je van tevoren nooit kon verwachten, maar dat is nu eenmaal zo en dan pakken we dat voor de volle honderd procent op”, zegt Fred Grim. “Hoe ik tegen de gang van zaken aankijk? Het is complex. Maar Dick heeft nu eenmaal nog twee wedstrijden bij Fenerbahçe te gaan en dit is zo met de KNVB afgesproken.”

Advocaat heeft wel al veel contact met Grim, en geeft al veel van zijn wil door: “Uiteraard, dat is logisch, want we werken al met elkaar”, zegt Grim. “Ik ben in Istanbul geweest bij Dick en we hebben regelmatig contact, bespreken alles. De selectie, de tegenstander. Ook als scoutingsteam zijn we de afgelopen maanden druk bezig geweest en hebben we de spelers in kaart gebracht zoals we dat gewend zijn. De klik is er zeer zeker met Dick.”

Grim zal vanaf 6 juni de tweede assistent zijn en Frans van Hoek wordt dan weer ‘gewoon’ keeperstrainer. “Ja, dat is op dit moment zoals het is en de intentie van alle partijen, dus daar gaan we wel van uit.”