Arjen Robben heeft zich weer gemeld bij Oranje en zoals we dat van hem kennen is hij zeer actief met de organisatie binnen de selectie. Robben laat zich als aanvoerder duidelijk gelden en voorziet ook bondscoach Dick Advocaat van de nodige feedback.

Hij sprak tot nu toe alleen via telefoon met de bondscoach: “Dat was meer een algemeen gesprek over wat organisatorische zaken en andere aangelegenheden. Natuurlijk heb ik gezegd wat ik overal van vind. Zo zit ik nu eenmaal in elkaar. Maar inhoudelijk hou ik dat voor mezelf want het was een vertrouwelijk gesprek met de bondscoach.”

Komende dinsdag komt de bondscoach bij de selectie en Robben verwacht dan echt rond de tafel te gaan.. “Dan zullen we meer inhoudelijk met elkaar praten over het Nederlands elftal en dan zal ik mijn gedachten over het voetbal op tafel leggen.”

Robben kijkt liever niet teveel terug op het verleden met Advocaat van nog geen jaar geleden: “Het heeft geen zin daarover nu nog te praten. Evenmin over wat na het ontslag van Blind allemaal is voorgevallen bij de KNVB. Ik heb daar wel een mening over, maar die hou ik voor mezelf. Als aanvoerder moet ik het elftal en de spelersgroep beschermen en als ik nu alles weer oprakel gaat dat een eigen leven leiden met het gevaar dat iedereen weer over elkaar heen valt.”