Arjen Robben meldde zich afgelopen donderdag bij de selectie van Oranje. De aanvaller is blij dat hij bij Oranje is. Morgen staat het duel met Ivoorkust op het programma en vrijdag volgt het WK-kwalificatieduel met Luxemburg.

Robben is blij dat hij morgen nog een duel speelt:”Ik wil erbij zijn, ook voor mijn eigen ritme. Anders heb ik drie weken niet gespeeld als we het opnemen tegen Luxemburg.”

De wedstrijd van aanstaande vrijdag moet natuurlijk gewonnen worden, maar ook een ander duel is deze week erg belangrijk voor de kansen van Oranje: “Het duel Zweden-Frankrijk is cruciaal”, weet de aanvaller. “Als Frankrijk wint, hebben wij alles in eigen hand. Dan mag je eind augustus zelfs van Frankrijk verliezen. Als Zweden gelijkspeelt dan zijn wij ook verplicht om minimaal een punt te pakken, ervan uitgaande dat we zelf alles winnen.”

De 33-jarige Robben hoopt dat Oranje weer controle en stabiliteit kan vinden.” We moeten die stabiliteit erin krijgen. In Bulgarije konden we het duel totaal niet controleren.”