Daniëlle van de Donk is een van de sterspelers van de OranjeLeeuwinnen en krijgt tijdens dit EK eindelijk de waardering die ze verdient. Bondscoach Sarina Wiegman ziet in de middenvelder een ankerpunt voorin.

“Sarina zegt altijd tegen mij dat ik mijn composure, zeg maar rust aan de bal, moet vinden zodat ik de kalmte in het team breng. Ik wil dat de bal veilig is bij mij, dat mijn teamgenootjes weten dat ze de bal altijd naar Daan kunnen spelen”, vertelt de nummer tien aan het Algemeen Dagblad.

Van de Donk is kritisch op de Eredivisie voor vrouwen: “Hoelang moeten we wachten tot er geïnvesteerd wordt? Ik hoop echt dat dit EK in Nederland eindelijk het zetje is, maar ik ben er bang voor dat het nooit gaat gebeuren.”

Oranje kan Engeland vanaf de halve finale. In het Engelse team zitten veel bekenden van Van de Donk, die bij Arsenal speelt. “Kom maar op, dat vind ik leuk”, zegt ze.

“Ik vind het supervet om in volle stadions voor al die mensen in het oranje te mogen spelen. Kippenvel”, besluit Van de Donk.