Doordat zowel Nederland als Spanje groepshoofd is tijdens het EK in Polen en Oekraïne kunnen ze elkaar niet eerder dan in de halve finale tegenkomen. Dit blijkt uit het speelschema van de Uefa. Als beide teams groepswinnaar worden of allebei als nummer 2 eindigen kunnen ze elkaar zelfs pas in de finale ontmoeten.

Nederland kan in de poulefase ook gastlanden Polen en Oekraïne niet loten. Zij zijn groepshoofd in respectievelijk poule A en poule D. Oranje komt dus in poule B of C terecht en zal zijn groepswedstrijden daarom in het Poolse Gdansk of het Oekraïnse Charkov spelen.

De totale potindeling is nog niet bekend omdat er nog playoffs gespeeld moeten worden , maar Oranje komt in elk geval één zware tegenstander tegen. In pot twee zitten namelijk Engeland, Italië, Duitsland en Rusland of Kroatië. Frankrijk zou eveneens aan de groep van Nederland kunnen worden toegevoegd. De Fransen zijn waarschijnlijk de lastigste mogelijke opponent in pot 3 of 4.

Op 15 november, als de playoff wedstrijden gespeeld zijn wordt de potindeling bekend gemaakt. Op 2 december vindt de loting plaats en wordt bekend wie de drie tegenstanders van Oranje zullen zijn in de poulefase van het EK.