© OnsOranje.nl / Eric VerhoevenHet EK staat voor de deur, maar daar wil een gebroken Arjen Robben absoluut nog niet aan denken. De Bayern-aanvaller, die in de afgelopen paar jaar drie finales verloren zag gaan, baalde enorm nadat Chelsea er gisteravond in München met de Champions League titel vandoor ging. En dan speelt Oranje dinsdag ook nog eens tegen zijn ploeg in hetzelfde stadion.

“Ik moet even niet denken aan het Nederlands elftal en de wedstrijd van dinsdag”, biechtte Robben eerlijk op. “Op dit moment vlieg ik het liefst een week naar een onbewoond eiland om bij te komen.”

De vleugelspeler had een negatieve hoofdrol in de finale. Bij een stand van 1-1 kreeg Bayern München in de verlening een penalty, maar Robben schoot de bal recht in de handen van Chelsea-doelman Petr Cech. Bayern had eerder in het seizoen op vergelijkbare wijze het kampioenschap weggegeven aan Borussia Dortmund, toen Robben eveneens een strafschop miste.

Bayern München speelt dinsdag dus tegen Oranje, de ‘goedmaak’-wedstrijd die door veel mensen als omstreden wordt beschouwd. De kans is daarom groot dat aan beide kanten een B-elftal wordt opgesteld.