© MeemetOranje.nl / Renate AdvocaatDe jaarlijkse Koninginnedagviering op het Museumplein werd afgeblazen, maar het lijkt erop dat de gemeente Amsterdam wel toestemming geeft voor een EK-feest. Ook dat evenement zal georganiseerd worden door radiozender 538, meldt het Parool vandaag.

Het feest wordt toegestaan wanneer 538 zorgt voor vrije toegang, voldoende gratis drinkwater en een goed veiligheidsplan. “Radio 538 is een ervaren partij. Hun evenementen tijdens voetbaltoernooien zijn tot nu toe zonder noemenswaardige wanklank verlopen”, aldus Bartho Boer, woordvoerder van burgemeester Eberhard van der Laan.

Bewoners rondom het Museumplein zijn zwaar teleurgesteld. “Het Museumplein is geen nationaal voetbalfeestplein,” aldus Klaske Wijkstra van buurtoverleg Paulus Potter. Zij voorspelt pissen, poepen en kotsen in portieken, rotzooi, geluidsoverlast en gespring op auto’s.

Radio 538 organiseerde tijdens het WK van 2010 ook al eens een soortgelijk evenement op het Museumplein. Toen verzamelden vele Oranje-supporters zich om op een groot scherm de finale Nederland-Spanje te bekijken. Daar vond toen enkele dagen later ook de huldiging van het Nederlands elftal plaats.