Bondscoach Bert van Marwijk bevestigde vandaag tijdens zijn persconferentie wat iedereen eigenlijk al dacht, morgen maakt hij zijn definitieve selectie bekend.

De bondscoach geeft aan ‘er zo goed als uit te zijn’. Achter enkele namen lijkt nog wel een vraagteken te staan. Siem de Jong lijkt een van de zeker afvallers. Hij heeft veel concurrentie op zijn positie en door zijn veelzijdigheid kan hij wel eens kind van de rekening worden. Hetzelfde geldt voor zijn collega-Ajacied Vurnon Anita, die hooguit als linksback bij de selectie zal blijven.

Voor die positie lijkt echter Jetro Willems de beste papieren te hebben. De jonge PSV’er traint scherp en liet tegen Bayern een prima indruk achter. Wilfred Bouma of Ron Vlaar zal waarschijnlijk afvallen. Voordeel voor Bouma is dat hij ook als linksback kan fungeren. Over Vlaar is de bondscoach niet geheel tevreden.

Daarna is er nog de keuze tussen Luciano Narsingh en Jeremain Lens. Luuk de Jong zal waarschijnlijk toch als derde spits mee naar het EK gaan. Een van de buitenspelers zal achterblijven in Nederland. Naar aanleiding van het goede optreden van Narsingh tegen Munchen lijkt het erop dat Lens het niet gaat redden.

Als het aan ‘het volk’  ligt vallen in elk geval Wilfred Bouma, Siem de Jong en Jeremain Lens af. In de polls waarop gestemd kon worden op de Facebook-pagina van het Nederlands elftal was een duidelijke voorkeur voor deze namen als thuisblijvers.  Ook over Adam Maher waren niet alle stemmers even positief. ‘Maar zijn tijd komt nog wel’, zo was het oordeel.