© OnsOranje.nl / Eric VerhoevenRon Vlaar beleeft een geweldig seizoen. Hij was dit seizoen één van de belangrijke spelers in het successeizoen van Feyenoord en mag als beloning mee naar het EK in Polen en Oekraïne.

In gesprek met RTV Rijnmond doet hij zijn verhaal over een mooi seizoen en zijn uitverkiezing:  “Ik ben er heel erg blij mee. Er is veel gebeurd dit seizoen. Ik heb heel hard gewerkt en geknokt om terug te komen bij Oranje en uiteindelijk wordt dat beloond met een selectie voor het EK. Dat is een hele mooie bevestiging, want buiten Feyenoord was dit heel belangrijk voor mij. Uiteindelijk heeft dat zijn vruchten afgeworpen.”

Vlaar denkt dat hij zijn ervaring uit jeugdtoernooien kan gebruiken tijdens de eindronde: “Ik kan in Polen en Oekraïne putten uit mijn ervaringen tijdens jeugd-EK’s. Dan weet je hoe de beleving is, want de toernooien in eigen land waren toen best wel extreem. Ik kijk heel erg uit naar de sfeer, de entourage en het niveau op het EK. Om dat mee te mogen maken is heel erg mooi.”

Gisteravond raakte een concurrent voor het centrum van de verdediging, Joris Mathijsen, geblesseerd tijdens het oefenduel met Bulgarije. De verdediger van Málaga heeft een hamstringblessure en mist wellicht het begin van het EK. Vlaar ziet geen buitenkansje voor zichzelf weggelegd maar denkt in het belang van zijn collega: “Ik hoop gewoon dat Joris fit geraakt en dat hij snel is opgelapt om te kunnen spelen. We zullen wel zien hoe ernstig dat is, dat weten we nog niet.”