Bondscoach Bert van Marwijk is uitermate tevreden met de maatpakken waarin hij in Polen en Oekraïne rond zal lopen: “De pakken zijn nóg mooier dan in 2010.” De bondscoach liet als één van de eersten het pak aanmeten en is tevreden met het resultaat van leverancier van Oranje, Piet Zoomers. “Ik vind dat we er in Oekraïne en Polen fatsoenlijk bij moeten lopen. En eerlijk is eerlijk, het ziet er ontzettend goed uit”, zegt hij tegen Telegraaf.

Directeur Richard van Roon en general manager Marco Vervoort van Piet Zoomers zijn ook tevreden met van Marwijk als bondscoach:  “We leveren sinds 1990 de toernooikleding en Bert is vanaf dat moment de bondscoach die de meeste waarde hecht aan de pakken en vrijetijdskleding. Hij heeft een goed modegevoel en let op elk detail.”

Van Marwijk hielp samen met zijn assistenten ook mee in het ontwerp. “Een Napoli-blauw wolzijden pak met zachtblauwe hemden”, aldus Vervoort. “Dit keer weer met de oranje das.” De bondscoach wist precies wat hij wilde. “Een pak dat het lichaam volgt. Vroeger was het allemaal veel wijder”, zegt Van Roon.

Volgens Van Roon is het moeilijk om voetballers goed te kleden. „Vanwege de gespierde bovenbenen hebben ze daar een grotere maat dan in de band. Nigel de Jong, Wesley Sneijder en Jetro Willems hebben de grootste kabels. En Ron Vlaar is de reus van de selectie. Daar hebben we veel stof voor nodig”, zei hij.

“Hebben jullie een taxi gebeld of staan jullie op lijn zeven te wachten?”, doorbrak Wesley Sneijder met zijn vraag aan John Heitinga en Rafael van der Vaart de stilte. Het tweetal poseerde voor de fotograaf, terwijl Ibrahim Afellay door alle internationals hartelijk welkom werd geheten. “Mag dit kaartje eraf of moet die broek nog in de verkoop?”, lachte de middenvelder van FC Barcelona nadat hij klaar is. “Ik ben er heel blij mee”, zei hij nog.