© OnsOranje.nl / Eric VerhoevenArjen Robben heeft rumoerige weken achter de rug. Vorige week zaterdag verloor hij met zijn club Bayern München de Champions League finale van Chelsea. Mede omdat Robben een penalty miste in de verlening ging Bayern in de strafschoppenreeks onderuit tegen de nummer zes van Engeland. Tijdens de wedstrijd van Oranje tegen zijn club München werd hij uitgefloten door zijn eigen Bayern-fans. “Dat was heel vreemd en niet leuk natuurlijk. Hoe meer tijd eroverheen gaat, hoe makkelijker ik het een plaats kan geven”, zei Robben tegen de Telegraaf.

Nu is hij echter weer op zijn plek bij Oranje en kijkt hij uit naar het EK en het applaus dat hij afgelopen zaterdag kreeg van het Oranje-publiek deed hem zichtbaar goed: “Dat doet zeker iets met je, het geeft je een fantastisch gevoel als je zo wordt verwelkomd in je eigen land, door je eigen fans. Zulke steun voel je. En daar wil ik het publiek voor bedanken.”

De knop moet nu echter om: “Het was een aparte week, maar als je hier bent, weer op het trainingsveld en voetbalveld staat met Oranje, moet de knop om. Dat is niet makkelijk. Maar het EK is het nieuwe doel.”

Arjen Robben is er klaar voor, zo zegt hij: “Ik ben nu lekker bij het Nederlands elftal, focus me op het EK. Ik denk wel dat ik in het verleden heb bewezen veel mentale kracht te hebben. Bij deze beloof ik het publiek dat ik alles zal geven om er een mooi toernooi van te maken en dat ik er 9 juni tegen Denemarken sta.”