© Onsoranje.nl / Eric VerhoevenJoris Mathijsen staat zoals het er nu naar uitziet gewoon aan de aftrap tegen Denemarken. Mathijsen liep vorige week in het oefenduel tegen Bulgarije een hamstringblessure op, waarna hij in de oefenduels met Slowakije en Noord-Ierland aan zich voorbij moest laten gaan. Hij werd in die oefenduels vervangen door Wilfred Bouma en Ron Vlaar. Mathijsen is op de weg terug en ziet geen reden om uit voorzorg op de bank te beginnen tegen Denemarken.

“Onzin. Ik herstel op de manier die er normaal voor staat. Als het goed is, is het goed”, zei de verdediger tegen De Telegraaf. “Zoals ik me nu voel, moet ik het kunnen redden. Het is wel typisch Nederlands, denk ik, dat ik opeens het stempel blessuregevoelig schijn te hebben.”

“Kennelijk is mijn leeftijd in combinatie met twee blessures een reden om te twijfelen aan iemands fitheid, terwijl ik in mijn hele carrière nooit lang aan de kant heb gestaan”, aldus Mathijsen.

Mathijsen is ook zeer te spreken over de samenwerking met zijn maatje John Heitinga: “Met John klikt het gewoon. Ook in het spelershotel trekken we veel met elkaar op, omdat hij mijn kaartmaatje is. We klaverjassen tegen Wesley en Rafael. Wie er dan wint? Geen commentaar…”, zegt Mathijsen.