Bert van Marwijk en Frank de BoerRonald de Boer denkt dat zijn broer Frank het niet helemaal eens zou zijn geweest met het selectiebeleid voor dit EK. “Hij zou wel de nodige vraagtekens gehad hebben bij deze selectie”, zo denkt Ronald.

Volgens Ronald de Boer is er in de huidige selectie een hoog ‘ik mag PSV’ers’-gehalte. “Je bent geneigd om dat te zeggen, ja”, zegt hij tegen NUSport.

Het is van de Boer niet direct een aanval op de bondscoach maar hij kan ook niet zeggen dat hij het er volledig mee eens is: “Ik heb Bert heel hoog zitten en ik denk niet dat hij gevoelig is voor partijpolitiek, maar als ik naar de selectie kijk, vind ik het jammer dat Vurnon Anita en Urby Emanuelson niet zijn geselecteerd. Urby was mijn man op links, dat zei ik voor de selectie al, daar blijf ik bij. Maar ik heb niet gezien hoe ze tijdens de trainingen hebben gepresteerd.”

Hij denkt dat zijn broer Frank er hetzelfde over denkt als hij: “Ik denk wel dat Frank zijn wenkbrauwen had gefronst en in discussie was gegaan. Ik had in ider geval andere keuzes gemaakt, maar nogmaals: ik kan dat niet beoordelen, ik was niet bij de trainingen.”