© MeemetOranje.nl / Peter BaakVolgens de NOS is het zo goed als zeker dat Ron Vlaar en Jetro Willems morgen tegen Denemarken in de basis starten. Dat betekent dus dat routinier Wilfred Bouma voor beide posities gepasseerd wordt. De omroep baseert dat op de training die Oranje vandaag in het Metalist stadion afwerkte.

Vlaar zal samen met John Heitinga het centrale verdedigingsduo vormen. Willems neemt, net als in de oefenwedstrijden tegen Bulgarije en Noord-Ierland, de linksbackpositie in.

Joris Mathijsen is wel meegereisd naar Charkov, maar speelt zoals bekend niet mee. Tegen Duitsland is de Málaga-voetballer wel weer speelklaar. Van Marwijk gaf vandaag in de persconferentie aan zijn opstelling gereed te hebben, maar wil nog niks loslaten over de namen. Toch kun je er van uit gaan dat dit morgen om 18:00 de elf basisspelers zijn:
Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, John Heitinga, Ron Vlaar, Jetro Willems, Mark van Bommel, Nigel de Jong, Wesley Sneijder, Arjen Robben, Ibrahim Afellay en Robin van Persie.