© MeemetOranje.nl / Renate AdvocaatDe Supportersclub Oranje heeft opgeroepen tot eensgezindheid binnen en rondom het Nederlands elftal deze dagen. Na de nederlaag op het EK tegen Denemarken (0-1) rommelt het binnen Oranje en de supporters, tot ongenoegen van de supportersschare. “We staan nu misschien wel voor de wedstrijd van de eeuw tegen Duitsland. Als supporters moeten we van de eerste tot de laatste minuut vol achter Oranje gaan staan, de spelers moeten op hun beurt het gras opvreten”, zegt bestuurslid Theo Pouw tegen AD.

Om Oranje te steunen, roept de Supportersclub op om morgenavond aan het begin van de tweede helft nogmaals het Wilhelmus door het Metaliststadion te laten galmen. “Daarmee kunnen we ons gevoel voor ons vaderland uiten. We zullen deze oproep woensdag ook kenbaar maken op het fanplein in Charkov”, zegt Pouw.

Oranje kan alle steun gebruiken in de cruciale wedstrijd tegen Duitsland van woensdagavond. Bij verlies is Oranje zo goed als uitgeschakeld. Bij winst op de Oosterburen ligt echter alles weer open en kan Nederland zomaar toch de kwartfinale van het EK bereiken.