© OnsOranje.nl / Eric Verhoeven
Het is erop of eronder voor het Nederlands elftal. Een nederlaag tegen Duitsland betekent zo goed als zeker dat het EK voor Nederland slechts vijf dagen heeft geduurd. Oranje heeft het zichzelf extreem moeilijk gemaakt door te verliezen van Denemarken maar als er over een kleine drie uur gewonnen wordt is alles nog mogelijk. Bert van Marwijk heeft er vertrouwen in en Wesley Sneijder kijkt uit naar de wedstrijd, dus laten we dat positieve gevoel dan maar overnemen.

Over een eventuele opstelling is nog niets bekend, maar op Twitter gonst het van de geruchten dat Klaas-Jan Huntelaar opnieuw op de bank plaatsneemt. Ook een nog breekbare Ibrahim Afellay zal waarschijnlijk niet aan de start van het duel staan en wordt vervangen door Dirk Kuyt. Vaste centrumverdediger Joris Mathijsen keert terug in de basis ten koste van Ron Vlaar. De grote vraag rijst verder of Kuyt van positie zal wisselen met Arjen Robben, omdat er de laatste dagen steeds meer stemmen opgaan dat de getergde Bayern-aanvaller op rechts niet uit de verf komt.

Toch is de verwachting dat Van Marwijk gewoon vast houdt aan zijn heilige systeem. De namen die vermoedelijk op het veld staan zijn dus: Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, Johnny Heitinga, Joris Mathijsen, Jetro Willems, Mark van Bommel, Nigel de Jong, Wesley Sneijder, Arjen Robben, Dirk Kuyt en Robin van Persie.

We kunnen hier nu wel allemaal hoopgevende statistieken opdreunen, maar de boodschap is duidelijk: we moeten gewoon winnen!

Hier nogmaals de feiten van Nederland-Duitsland op een rijtje:

Wedstrijdfeiten
Tegenstander: Duitsland(3e fifaranking)
Wedstrijdtype: EK Groepswedstrijd
Aanvang wedstrijd: 20.45 (13/06/2012)
Plaats: Metalist Stadion, Charkov, Oekraïne
Scheidsrechter: Jonas Eriksson
Op TV: Nederland 1, 19:45 uur
TV-commentator: Frank Snoeks
Laatste wedstrijd: Vriendschappelijk op 15 november 2011: 3 – 0 (voor Duitsland)
Statistieken: 10x gewonnen, 14x gelijk, 14x verloren