© OnsOranje.nl / Eric VerhoevenDe twee eerste pouleduels verliezen, maar toch door naar de volgende ronde. Het lijkt onmogelijk maar voor Oranje is het mogelijk en tevens de laatste hoop. Er is slechts een land die dat eerder klaarmaakte tijdens een internationaal toernooi, enige hoop is dat dat niet lang geleden is, zo zocht infostradalive.com uit: namelijk de Verenigde Staten in 2009.

Tijdens het toernooi om de Confederations Cup in Zuid-Afrika, waar de kampioenen van de verschillende continenten het tegen elkaar opnemen, kreeg de VS in de eerste twee pouleduels keihard klop van Italië en  Brazilië. Maar een zege op Egypte volstond om toch nog door te dringen naar de halve finale.

Uitslagen Confederations Cup
VS-Italië 1-3
VS-Brazilië 0-3
VS-Egypte 3-0
Eindstand poule
1 Brazilië 3-9 10-3 (+7)
2 VS 3-3 4-6 (-2)
3 Italië 3-3 3-5 (-2)
4 Egypte 3-3 4-7 (-3)
Mede dankzij een treffer van de huidige AZ-spits Jozy Altidore won de VS in die halve eindstrijd zelfs nog van Spanje (2-0) en reikte het alsnog tot de finale. De Amerikanen namen in de finale zelfs een 2-0 voorsprong op Brazilië, maar verloren in Johannesburg met 2-3.Nederland moet zondag met twee doelpunten verschil winnen van Portugal. Tegelijkertijd moet Duitsland een zege boeken op Denemarken. Er is dus nog sowieso hoop voor de Hollanders