Het Nederlandse volk is er nog niet uit: moet bondscoach Bert van Marwijk na dit rampzalige EK opstappen, of niet? Een peiling van Maurice de Hond geeft aan dat 41 procent vindt dat de oefenmeester zijn biezen moet pakken. Een kleine meerderheid van 46 procent wil echter dat Van Marwijk blijft. Bij een vertrek wordt Ronald Koeman genoemd als favoriete opvolger.

Op onze website zijn dezelfde cijfers terug te zien. Een kleine meerderheid van 46 procent wil op moment van schrijven dat Van Marwijk aanblijft, maar 41 procent ziet de bondscoach liever vertrekken. Een klein percentage kan het niet schelen.

Maurice de Hond peilde ook rapportcijfers over de verloren groepswedstrijden. Krijgt Nederland – Denemarken met een 5.5 nog een krappe voldoende, de duels tegen Duitsland en Portugal worden respectievelijk met een 4.2 en 4.3 beoordeeld.

De voetballers van Oranje arriveerden gisteren teleurgesteld op Schiphol. Bij aankomst hadden enkele fans zich verzameld. Er was boe-geroep, maar ook gejuich te horen.