Leroy Fer is één van de opvallende namen in de selectie van bondscoach Louis van Gaal. De speler van FC Twente is de laatste tijd goed bezig en dat vertaalt zich nu in de selectie voor het Nederlands elftal.

“Het zit nu even allemaal mee. Het gaat goed met me, we spelen met FC Twente op alle fronten mee en dan ook nog deze uitverkiezing. Ik zie het als een mooie beloning. Ik doe mijn best en de bondscoach selecteert me voor Oranje”, zegt Fer op de website van FC Twente.

Fer kreeg van de bondscoach een uitnodiging, terwijl ervaren krachten als Nigel de Jong en Rafael van der Vaart, die al 100 interlands speelde, geen uitnodiging kregen van Van Gaal. “De bondscoach selecteert de spelers. Het is bijzonder, maar het is aan mij om deze lijn vast te houden. De vorige keer toen ik bij Oranje zat was het ook omdat er veel spelers rust kregen. Dat is nu niet het geval, dat maakt dit wel bijzonder. Van Gaal heb ik nooit ontmoet, dus dat komt komende week wel.”

Fer speelde één keer eerder in Oranje. Dat was op 11 augustus 2010 tegen Oekraïne. Alle WK-gangers uit Zuid-Afrika kregen toen echter vrijaf van toenmalig bondscoach Bert van Marwijk, waardoor een compleet nieuwe selectie mee ging. Daarna speelde hij alleen wedstrijden voor jong Oranje.