Het Nederlands elftal heeft de wedstrijd tegen Roemenië met 1-4 gewonnen. Roemenië begon goed aan de wedstrijd en dit zorgde al in de vierde minuut voor een grote kans, gelukkig voor keeper Stekelenburg ging de bal via de onderkant van de lat niet het doel in. Daarna kroop Oranje wat uit zijn schulp en dat leverde in de 9e minuut een doelpunt van Jeremain Lens op. Een afgeslagen corner belandde op het hoofd van de PSV’er die de bal vanaf zo’n zestien meter net onder de lat in de goal kopte. Oranje ging daarna door en kreeg veel vrije trappen rondom het zestien metergebied van de Roemenen, die veel overtredingen nodig hadden om Oranje tegen te houden. In de 29e minuut scoorde Bruno Martins Indi uit één van de vrije trappen van Rafael van der Vaart de 0-2.

Daarna volgde een mindere fase van het Nederlands elftal. Mede doordat de Roemenen meer naar voren voetbalden en Oranje langzaamaan onder druk zetten. Dit leverde de thuisploeg in de 40e minuut een doelpunt op. Marica, concurrent van Klaas-Jan Huntelaar bij Schalke 04, schoot de bal van 16 meter buiten bereik van doelman Maarten Stekelenburg in het doel. Daarmee werd Oranje gelukkig weer wakker geschud en in de laatste minuut voor rust werd Luciano Narsingh in het strafschopgebied onderuit gehaald. De penalty die hierop volgde werd vakkundig door Rafael van der Vaart in de touwen gejaagd, waarna de scheidsrechter direct voor de rust floot.

De tweede helft gebeurde er een stuk minder dan in de eerste helft. Roemenië probeerde wel maar kon niet echt en Oranje leek het met een 1-3 voorsprong allemaal wel prima te vinden. Beide teams wisselden nog wat spelers maar tot echt grote kansen leidde dit allemaal niet meer. Bij Oranje kwam Ibrahim Afellay in het veld voor Rafael van der Vaart, die zijn 102e interland speelde en daarmee Phillip Cocu voorbij streeft.

Richting het einde van de wedstrijd werd het allemaal wat onvriendelijker. De scheidsrechter gaf enkele spelers van Roemenië een gele kaart en ook Nederlanders Lens, Strootman en de Jong ontvingen geel. In de 86e minuut richtte Oranje zich nog één keer op en uit een scherpe counter wist Robin van Persie de 1-4 binnen te schieten na een voorzet van Luciano Narsingh.

Een knappe overwinning van Oranje, dat een grote stap zet in de richting van het WK van 2014 in Brazilië.