© OnsOranje.nl / Eric Verhoeven
Er was een spoedbehandeling in Los Angeles voor nodig, maar Wesley Sneijder is na anderhalve maand weer wedstrijdklaar. De blessure aan zijn bovenbeen is geheel verholpen door de wonderdokter uit Amerika. Dat meldt Voetbal International.

Mogelijk maakt Sneijder dus aanstaande donderdag weer zijn opwachting in de selectie van Internazionale. Dan speelt de Italiaanse ploeg een Europa League-wedstrijd tegen Partizan Belgrado.

De aard van de blessure deed destijds anders vermoeden, maar Sneijder is dus relatief kort uit de running geweest. Hij liep zijn hevige kwetsuur 26 september op in een duel met Chievo Verona. Voor een snelle behandeling reisde de middenvelder daarop meteen af naar de Verenigde Staten. Om die reden liep de Oranje-aanvoerder beide kwalificatieduels van het Nederlands elftal tegen Andorra en Roemenië mis.

Louis van Gaal maakte overigens vorige week al de voorselectie voor het oefenduel tegen Duitsland bekend. Hierin ontbrak Sneijder nog. Naar alle waarschijnlijkheid zal de middenvelder wel opgenomen worden in de definitieve selectie, die onze bondscoach vrijdag bekendmaakt.