© OnsOranje.nl / Eric VerhoevenArjen Robben keert na afwezigheid tijdens de vorige interlands terug bij de selectie van het Nederlands elftal. De buitenspeler van Bayern München kijkt terug op de keuze van de KNVB, die op Van Gaal viel. “Na het vertrek van Bert van Marwijk circuleerden er allerlei namen als kandidaat-opvolgers, zegt Robben tegen VI. “Ik had meteen een absolute voorkeur voor Van Gaal. Na zo’n EK was hij de meest geschikte man, gezien zijn werkwijze en onze situatie bij Oranje.”

Ook de waardering van Van Gaal voor Robben is groot. De bondscoach gaf eerder al aan dat Robben een absolute zekerheid in de basis is, mits hij fit is. ‘Toch voelt het lekker als de bondscoach zo openlijk zijn vertrouwen uitspreekt”, reageert Robben. “Ik heb Van Gaal ook persoonlijk daarvoor bedankt. Hij kent mij goed en weet ook wat hij aan mij heeft. Bovendien: ik ben een van de meest ervaren spelers en weet ook hoe Van Gaal werkt.”

Robben blijft de loftrompet maar opsteken over zijn bondscoach maar heeft ook positieve woorden voor Bert van Marwijk, de vorige keuzeheer: “Ik ben blij met Van Gaal als bondscoach, voor de groep is hij de beste man die er is, maar we moeten absoluut niet vergeten dat Bert van Marwijk een superjob heeft gedaan.”

“Met hem hebben we een fantastisch WK gespeeld en waren we bijna wereldkampioen geworden. Vervolgens gingen we met veel verwachtingen naar het EK en dat werd een drama. Maar voor mij had Van Marwijk niet hoeven opstappen.”