Het zit Arjen Robben niet mee. De vleugelaanvaller van Bayern München is tijdens het oefenduel tussen Nederland en Duitsland (0-0) geblesseerd geraakt aan een spier. Daardoor mist hij opnieuw minimaal twee wedstrijden met zijn club. Hij was pas net hersteld van een blessure in zijn rug en moet nu dus weer enkele wedstrijden toekijken.

Hoe het heeft kunnen gebeuren weet Robben niet, naar eigen zeggen was hij in aanloop naar de oefenwedstrijd tegen onze Oosterburen topfit. Bij terugkomst bleek echter dat hij toch last had van een spier in zijn (boven)been.  “Ik kan het moeilijk bevatten,” zegt hij tegen VI. Het is de zoveelste (spier)blessure waar Robben mee kampt. Hij wordt er langzaamaan echt moedeloos van. “Het is één grote grap”, zegt Robben. “Ik ben er op dit moment helemaal klaar mee.”

Na afloop van de wedstrijd tegen Duitsland, waarin Robben één helft meespeelde grapte hij nog tegen de verslaggever, toen het erop leek dat hij ongeschonden uit de strijd was gekomen. “Dat was genoeg. Bovendien moeten we nog even afwachten of ik morgen mee kan trainen. Je weet het nooit met mij”, zei hij toen. Nu blijkt dus dat je het inderdaad nooit weet met Robben, hijzelf en zijn club moeten er gek van worden.