Vorige week kwam naar buiten dat Arjen Robben alleen nog maar belangrijke wedstrijden voor het Nederlands elftal wil spelen om zo blessures te voorkomen. Tegenover VI heeft de vleugelaanvaller gereageerd op deze berichtgeving: ‘Onzin’, aldus Robben.

“In Nederland is dat zogenaamde nieuws overgenomen door de pers, met mooie koppen erbij. Er is een beetje veel spektakel gemaakt, maar zo veel bijzonders heb ik niet gezegd”, aldus de hoofdrolspeler. “Ik heb zeker niet gezegd dat ik me ga afmelden voor interlands, dat ben ik namelijk helemaal niet van plan!”

Volgens Robben zijn zijn woorden uit het verband getrokken en is van afmelden geen sprake: “Daar denk ik absoluut niet aan, kom nou! Maar het is een feit dat het verleden heeft aangetoond dat ik redelijk vaak wat heb opgelopen bij het Nederlands elftal. Het lijkt me logisch dat dat mij aan het denken zet. Alleen: ik ben heel trots dat ik voor mijn land mag uitkomen en vind het geweldig weer met Louis van Gaal te werken. Dus dat staat absoluut buiten kijf.”

De aanvaller van Bayern München weet dat hij blessuregevoelig is en past daarom op met uitspraken: “Ik ben heel voorzichtig in mijn uitspraken wat mijn fysieke gesteldheid betreft. De problemen tijdens de eerste competitiehelft kwamen van de ene op de andere dag. Ik had een uitstekende voorbereiding en voelde me honderd procent. De eerste vier Bundesligawedstrijden speelde ik ook goed en voluit, daarna begon de ellende.”

Een reden voor al het blessureleed heeft hij niet: “Op een gegeven moment weet je niet meer wat er gebeurt en hoe het allemaal kan. Waar het aan ligt? Ik kan het niet zeggen. Ik blijf positief en hoop dat alles nu goed zal gaan. Ik moet waken voor overbelasting, maar train twee keer per dag voluit met de groep mee en dat gaat goed. Ik heb wel een speciaal programma, waarbij het hoofdzakelijk erom gaat dat ik rugoefeningen doe, omdat van daaruit mijn blessures zijn gekomen.”