Vanavond om 20.30 uur speelt het Nederlands elftal de oefenwedstrijd tegen Italië. De tegenstander van vanavond is de verliezen EK-finalist van afgelopen zomer in Polen en Oekraïne en dus een geduchte tegenstander. Ze zullen aantreden met enfant terrible Mario Balotelli en zijn nieuwe ploegmaat bij AC Milan, Stephen El Shaarawy.

Oranje speelt vanavond met het jongste team in 99 jaar, een gemiddelde leeftijd van 22 jaar en 361 dagen. Onder andere topspelers Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart ontbreken in de selectie van Louis van Gaal. Arjen Robben was in eerste instantie ook niet opgeroepen maar werd dinsdag alsnog bij de selectie gehaald door een blessure van Klaas-Jan Huntelaar.

De laatste ontmoeting tussen de twee landen dateert uit het jaar 2009. Toen kwam het scorebord niet in beweging en bleef de stand steken op 0-0. Vier jaar daarvoor werd Oranje echter afgedroogd door de Italianen, die wonnen met 1-3. Die wedstrijd werd gespeeld in de Amsterdam Arena.

De laatste zege van het Nederlands elftal op Italië was op het EK van 2008. In het Zwitserse Bern was de ploeg van toenmalig bondscoach Marco van Basten uiterst succesvol in de poulefase en moest ook Italië geloven aan de geweldige vorm van Oranje: Nederland won dat duel met 3-0.

Opstelling Nederland: Tim Krul; Daryl Janmaat, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi, Daley Blind; Jordy Clasie, Adam Maher, Kevin Strootman; Ola John, Robin van Persie, Jeremain Lens.

Opstelling Italië: Gianluigi Buffon; Ignazio Abate, Andrea Barzagli, Davide Astori, Davide Santon; Daniele De Rossi, Andrea Pirlo, Riccardo Montolivo; Antonio Candreva, Mario Balotelli, Stephen El Shaarawy.

Hier de feiten over Nederland-Italië nogmaals op een rijtje:

Wedstrijdfeiten
Tegenstander: Italië (4e fifaranking )
Wedstrijdtype: Oefenwedstrijd
Aanvang wedstrijd: 20:30 (06/02/2013)
Plaats: Amsterdam ArenA
Op TV: SBS 6, 19:50 uur
TV-commentator: Leo Oldenburger
Laatste wedstrijd: Vriendschappelijk 14-11-2009: 0-0
Statistieken: 3x gewonnen, 7x gelijk, 7x verloren