© VoetbalzoneNa de wedstrijd tegen Italië, die voor Oranje in een gelijkspel eindigde, reageerden bondscoach Louis van Gaal en enkele spelers tegenover de camera van SBS6 op de wedstrijd. Ze waren tevreden met het getoonde spel maar de kater door de late gelijkmaker was ook voelbaar.

Arjen Robben was blij dat hij alsnog bij Oranje was gehaald en tevreden met de speelminuten die hij maakte: “Voor mij is het een heerlijke avond geweest. Natuurlijk moet je balen dat je 1-1 speelt. Als ik naar mijn eigen situatie kijk, ben ik blij dat de bondscoach me erbij heeft gehaald en ik 45 minuten heb kunnen spelen. Ik ben hem erg dankbaar.”

Robben vervolgt: “Ik denk dat het duidelijk is, dat ik graag wilde spelen. Ik heb een blessure gehad en twee maanden niets kunnen doen. Hier kom ik terecht in een warm bad, waar de trainer je vertrouwen geeft.”

Louis van Gaal begon weer kritisch: “Het resultaat is zeer teleurdstellend met zoveel kansen, we hebben onszelf niet beloond. Toen Prandelli besloot 4-4-2 te gaan spelen wisten we het even niet. Deden we niet meer wat we hadden afgesproken. Het duurde daarna te lang voordat we goed stonden.”

Hij reageerde ook op de vraag welke spelers hem verrastten: “Ik denk dat we als team heel goed gespeeld hebben. De Hollandse voetbalstijl, vind ik. We hebben zowel in de eerste als tweede helft veel kansen gecreëerd. Daar heeft het hele team voor gezorgd. Lens is een optie voor de spits, hij is ook balvast. Dus niet alleen Robin van Persie”, zegt Van Gaal. Ook over De Vrij en Martins Indi was hij te spreken: “Martins Indi en De Vrij speelden goed in de opbouw.”

Op de vraag of hij Rafael van der Vaart uitleg verschuldigd is antwoorde hij ontkennend: “Ik hoef hem niets uit te leggen. Het gaat erom wie ik selecteer en daar ben ik vrij in. Hij heeft nu pas net twee wedstrijden gespeeld, maar daarvoor twee maanden niet. Ik weet niet hoe hij in de komende tijd gaat spelen en datzelfde geldt voor zijn concurrenten. Kijk naar De Guzman, Maher en Clasie, die speelden perfect. Maar dat kan straks ook zomaar weer anders zijn.”

Wesley Sneijder hoeft zich echter sowieso geen zorgen te maken. “Hij is mijn aanvoerder”, zegt Van Gaal. “Hij heeft meer krediet. Maar ook hij moet blijven spelen. En voorlopig heeft hij pas 2×20 minuten gespeeld.”