Oranje-spits Klaas-Jan Huntelaar is enkele weken uit de roulatie en zal daardoor de kwalificatiewedstrijden tegen Estland en Roemenië missen.

In de wedstrijd tegen Borussia Dortmund botste Klaas-Jan Huntelaar tegen zijn eigen keeper en scheurde daarbij de binnenband van zijn linkerknie. Een operatie is niet nodig, maar een snelle terugkeer zit er niet in.

De wedstrijd was een derby tegen Borussia Dortmund die Schalke met 2 – 1 won. In de eerste helft zette Huntelaar zijn ploeg op 2-0 met een kopbal, maar in de 54e minuut kwam hij in botsing met Timo Hildebrand. De aanvaller verliet per brancard het veld. Huntelaar kan alles goed relativeren:

Naast de interlands mist hij ook het Champions League-duel tegen Wesley Sneijder’s Galatasaray.