De spannende competitie moet even wachten, want het is tijd voor twee WK-kwalificatiewedstrijden. Morgenavond neemt Nederland het op tegen Estland en dinsdagavond is Roemenië aan de beurt.

Morgen zal een – opnieuw erg jong – Nederlands elftal het opnemen tegen de Esten. Zij staan op dit moment één-na-laatste in de poule met drie punten uit vier wedstrijden. Alleen tegen Andorra (laatste plaats) wisten ze de drie punten te pakken. Louis van Gaal geeft echter in een interview aan dat we vooral niet te hoge verwachtingen moeten hebben.

Louis beschikt over iets meer spelers dan de vorige wedstrijd: zo zijn Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder er gewoon weer bij. Voor Maarten Stekelenburg biedt deze wedstrijd de kans om de bondscoach te overtuigen van een nummer 1-positie als doelman, nu Tim Krul geblesseerd is.

Leuk feitje is dat de laatste wedstrijd tegen Estland met 5 – 0 werd gewonnen, tevens onder leiding van bondscoach Louis van Gaal. Toentertijd was dat tevens een WK-kwalificatieduel, maar we weten allemaal hoe dat afliep.

Hier de feiten over Nederland-Estland op een rijtje:

Wedstrijdfeiten
Tegenstander: Estland (89e fifaranking)
Wedstrijdtype: Kwalificatiewedstrijd
Aanvang wedstrijd: 20:30 (22/03/2013)
Plaats: Amsterdam ArenA
Op TV: SBS 6, 19:50 uur
TV-commentator: Leo Oldenburger
Laatste wedstrijd: WK-kwalficatiewedstrijd 05-09-2001: 5-0
Statistieken: 2x gewonnen, 0x gelijk, 0x verloren